Home page Agenda Het Leven in Chimay Hoe bereikt u ons ? Links Contact » fr » nl » en

 Uw bezoek aan Chimay

Chimay ligt vlakbij de Venen en de Thiérache. Het is een voormalig prinsdom dat meer dan 500 jaar oud is.  Het middeleeuwse aspect van de stad ontdekt u tijdens een wandeling door de straatjes, langs de oude stadsmuren en trappen die naar de publieke wasplaats leiden.                                    Het Prinsenkasteel, dat  werd opgetrokken op een rostplateau boven de Eau Blanche (een riviertje) en de uivormige klokkentoren van de Collegiale kerk van Saints-Pierre-et-Paul geven de stad een zekere waardigheid.
Bij Chimay hoort ook een verzameling schilderachtige dorpen die verspreid liggen langs riviertjes of die zich nestelden aan de voet van een rostwand. In deze dorpen vindt u oude boerderijen,  woningen van eigenaars van ijzersmelterijen, kerken en plattelandskapelletjes, fonteinen en oude publieke wesplaatsen.                                                                                                                                     De Oise die ontspringt in de buurt van de Abdij van Scourmont, de gevarieerde landschappen, de bossen met hun vele wandelpaden en het natuurreservaat van Virelles (Aquascope) zijn authentieke plaatsen voor natuurliefhebbers.

Het toeristentreintje leidt bezoekers rustig en gezellig langs een parcours met de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Chimay en Virelles.

Een verfijnde opzoeking (zoekfunctie boven links) laat u toe de toeristische attracties te selecteren die het best beantwoorden aan uw verwachtingen. Deze gegevensbank bevat ook het geheel van vrijetijdsactiviteiten in de gemeente (sport, natuur, verenigingen...).